Kratki vodič za odabir dušeka:

Na svetu ne postoji čovek koji ne voli slatko da se naspava. San je i uživanje i potreba. Bez dobrog sna naše telo ne može normalno da funkcioniše. Uloga sna za naše zdravlje je neprocenjiva. Dobar noćni odmor poboljšava produktivnost, pažnju i pamćenje, jača imunitet, obnavlja ćelije, štiti od stresa, podstiče kreativnost, lepotu i dugovečnost. Kvalitet sna zavisi od mnogih činioca, a jedan od njih je dobar dušek. Kada kažemo “dobar dušek” ne mislimo na neki određeni dušek nekog određenog proizvođača, jer kao što smo i svi mi – individualni, tako i dušek treba da birate individualno prema svojim potrebama. Ponuda na tržištu je ogromna i raznovrsna što može biti zbunjujuće pri odabiru dušeka.

Ovaj kratki vodič će vam pomoći da odaberete najbolji dušek za dobar odmor.

Kada znamo da je “došlo vreme” za zamenu dušeka?

Mehanički, dušek dobrog kvaliteta će Vam trajati mnogo godina ako se dobro održava – redovno provetrava i okreće, čisti propisanim sredstvima za održavanje nameštaja i ne koristi kao trambulina (za dušeke sa žičanim jezgrom). Ipak, naš savet je da dušek treba menjati najmanje jednom u 7 – 10 godina. Jeftiniji dušeci se moraju menjati češće – između 3 i 5 godina zato što se u njima koriste punjenja manje spec. težine i samim tim slabijeg upotrebnog kvaliteta. Morate početi razmišljati o zameni dušeka ako: ne spavate dobro kao ranije; ujutro nakon buđenja osećate ukočenost i neprijatne bolove ili ukoliko se na Vašem dušeku vide očigledni tragovi habanja.

Koji tip dušeka da odaberem?

Dušek sa jezgrom od džepičastih opruga ima u jezgru opruge koje su sastavljene u jednu celinu specijalnom tehnologijom ušivanja tako da se svaka opruga nalazi u posebnom “džepiću” i time može da samostalno reaguje na opterećenje ne utičući i na susedne opruge kao što je to slučaj kod Bonnel opružnog jezgra. Obično je to 1000 – 1600 opruga u dušeku namenjenom za bračni ležaj. Dušek sa ovakvim jezgrom pruža idealnu potporu telu prilikom spavanja i zbog toga što se u ovakvom dušeku koriste opruge od žice manjeg prečnika (1,8 – 2,0 mm) što daje rezultat : veći broj “mekših” opruga po jedinici površine i time veća udobnost.

Koje dimenzije da odaberem?

Dušek mora da bude najmanje 10 cm duži i širi od dimenzija vašeg tela (telesne visine i širine ramena). Dušek se pored standardnih dimenzija, može izraditi u dimenziji po želji kupca.

Da li patite od alergija?

Ako imate problem sa alergijama, odaberite dušek sa antibakterijskom zaštitom, koja efikasno sprečava razvoj grinja na površini dušeka ili u njegovoj unutrašnjosti. Antialergijska zaštita pomaže rešavanju uzroka alergije, koje kao posledicu mogu imati astmu ili bronhitis.

Da li je visina dušeka važna?

Kada donosite odluku koja bi trebalo da bude visina jezgra, morate uzeti u obzir da su dušeci sa višim jezgrom udobniji, jer vaša ramena i kukovi mogu udobnije utonuti u dušek, lumbalni deo je bolje podržan.

Dušeci sa džepastom oprugom

Mediko - elegant

Smeštanje svake opruge u poseban “džep” pruža dodatnu higijenu i provetravanje samog jezgra, onemogućava prodor prašine i grinja u unutrašnjost dušeka, a pri tome pruža poseban ugođaj elastičnosti i mekoće.

Cena već od 17.400din.

Mediko - memory

Mediko&Relax – memory je dušek najnovije generacije sa “DŽEPASTOM” žičanom oprugom. Dizajniran da ispunjava uslove naših najzahtevnijih kupaca.

Cena već od 31.000din.

Zašto kupiti ON-LINE? 

+

Praktičan i jednostavan način kupovine

Ne samo da možete da istražujete iz svog doma, već to možete uraditi i na bilo kom drugom mestu. Zatim, to možete uraditi u svako doba – internet je dostupan 24h dnevno, svakog dana u godini.

Kupovina bez stresa

Kupovina preko interneta neće vas dovesti do lošeg raspoloženja ili uzrokovati stres – nećete osećati pritisak prodavca ili pak ostati uskraćeni za neke važne informacije usled njegove nezainteresovanosti. Imate dovoljno vremena za donošenje odluke o tome šta i kad kupujete.

Lakša dostava

Kupovina dušeka i kreveta preko interneta, iz perspektive transporta i isporuke, čak je povoljnija za kupca. Pored toga, uštedećete gorivo i vreme koje biste potrošili na obilazak najrazličitijih prodavnica. Proizvodi vam se isporučuju na kućnu adresu u vreme kada vama najviše odgovara. Ovo će vam uštedeti vreme i novac.

T

Više informacija

Kupci onlajn su bolje informisani. Na Internetu možete za svaki dušek pročitati sve informacije koje su ključne za vaš izbor.

'

Niže cene

I poslednje, ali ne najmanje važno, pri kupovini dušeka preko interneta, vrlo često ćete naići na niže cene i uštedeti i do 60%.

KUPOVINA

Opšti uslovi kupovine

Dostava i povrat

EMAIL

RADNO VREME

Ponedeljak - Petak:
9:00 - 17:00h
Subotom:
09:00 - 14:00h

ADRESA

Vojvode Gojka 78,
18 000 Niš, Srbija

Copyright © 2020. All rights reserved.                                                                                        Designed by: Vinsent Consulting