Dušek Medico Memory 7 Zona

Dušek Memory sa 7 zona proizveden je od termički obrađenog džep jezgra koje se sastoji od 7 različitih zona udobnosti. Dušek ovakvog sastava obezbeđuje aktivnu potporu za Vašu glavu, ramena, lumbalni deo, kolena i donji deo nogu. Sive zone napravljene su od žice debljine 1,8mm i predviđene su da omoguće udobnost onim delovima tela koji trpe veći pritisak telesne težine prilikom ležanja, dok su bele zone napravljene od žice 2mm zbog čega su tvrđe i stabilnije od sivih zona, a njihova funkcija je stabilizacija i pravilno držanje ključnih delova tela prilikom ležanja. Takođe, još jedna prednost termički obrađenog džep jezgra koje se nalazi u sastavu ovog dušeka je da pruža izdrživu i dugotrajnu upotrebu bez bojazni od pucanja ili ispupčenja žičanog jezgra. Konačan efekat spavanja na ovakvom dušeku je: pravilno držanje tela tokom spavanja, poboljšanje kvaliteta sna i veća udobnost.

Završna visina dušeka 28cm.

Clear
* Mogućnost poručivanja i VANSTANDARDNIH dimenzija dušeka po regularnim cenama.
SKU: 767 Categories: ,
Visina dušeka

Završna visina dušeka je 28 cm.

Džepno jezgro
Džepno jezgro visine 16cm – svaki feder je zasebno presvučen i izolovanovo jezgro ima pojačano relaksaciono delovanje, pospešuje metabolizam, efikasno raspoređuje telesnu težinu.

Takođe, još jedna prednost termički obrađenog džep jezgra koje se nalazi u sastavu ovog dušeka je da pruža izdrživu i dugotrajnu upotrebu bez bojazni od pucanja ili ispupčenja žičanog jezgra. Konačan efekat spavanja na ovakvom dušeku je: pravilno držanje tela tokom spavanja, poboljšanje kvaliteta sna i veća udobnost.

7 Zona
Potporu Vašem telu pruža sistem džep jezgara podeljen u 7 zona.

ZONA GLAVE (podržava 7% telesne težine) – za dodatnu udobnost i pravilan položaj vrata tokom sna

ZONA RAMENA (podržava 20% telesne težine) – smanjuje okretanje tokom spavanja

ZONA LUMBALNOG DELA (podržava oko 15% telesne težine) – pomaže pravilnom držanju kičme

ZONA KARLICE (podržava oko 25% telesne težine) – prilagođava se obliku karlice

ZONA KOLENA (podržava oko 15% telesne težine) – stvara kompletnu i jedinstvenu podršku za telo

ZONA POTKOLENA (podržava oko 10% telesne težine) – pomaže relaksaciji tela

ZONA STOPALA (podržava oko 8% telesne težine) – za poboljšanje cirkulacije u telu

PU Pena
Poliuretanska pena specifične gustine S25 debljine 5cm stavljena sa obe strane jezgra obezbeđuje udobnost.
Box PU Pena
Poliuretanska pena specifične gustine S25 stavljena u bočne šupljine i duž čitavog jezgra, debljine 5cm, obezbeđuje čvrstinu dušeka po ivicama.
Navlaka dušeka
Dušek je presvučen savremenim rastegljivim Nemačkim materijalom, koji zahvaljujući savremenoj tehnologiji i načinu obrade onemogućava nastajanje bakterija i mikroorganizama. Antialergijska zaštita pomaže rešavanju uzroka alergije, koje kao posledicu mogu imati astmu ili bronhitis. Platno je štepano koflinom 200g/m2 koji obezbeđuje dodatnu udobnost dušeka, izoluje i čuva toplotu, a ujedno je i blokada protiv nastajanja grinja.
3D Traka
Bočne strane dušeka presvučene su 3D Trakom posebnog sastava, koja daje dodatnu čvrstinu dušeku.
Ventili vazduh
U bočne strane dušeka ugrađena su po dva ventila za cirkulaciju vazduha kroz dušek.
Memory pena
Na poliuretansku penu, naleže sloj memory pene 2cm koja se izuzetno prilagođava obliku tela. Memory pena se nalazi samo sa jedne strane, pa je kupac u mogućnosti da odluči da li će spavati na mekšoj ili tvrđoj strani.
Stepen tvrdoće
H3 – (do 130kg)- dušeci pod oznakom H3 mogu da podnesu visok nivo opterećenja i smatra se da su najoptimalniji najvećem broju korisnika.

Savet: Obratite pažnju na oznaku za tvrdoću dušeka i uskladite je sa Vašom telesnom težinom i eventualnim potrebama.

EKO Filc
Fiksirana mešavina tekstilnih vlakana 1000g/m2 prilepljena za netkani tekstil služi za izolaciju, učvršćuje dušek i štiti materijal od fizičkih oštećenja.
Netkani tekstil
Netkani tekstil 70g/m2, priheftan je za žičano jezgro i obavijena je cela površina već pripremljenog dušeka.