Dušek Medico Elegant 7 Zona

Dušek sa 7 zona proizveden je od termički obrađenog džep jezgra koje se sastoji od 7 različitih zona udobnosti. Dušek ovakvog sastava obezbeđuje aktivnu potporu za Vašu glavu, ramena, lumbalni deo, kolena i donji deo nogu. Sive zone napravljene su od žice debljine 1,8mm i predviđene su da omoguće udobnost onim delovima tela koji trpe veći pritisak telesne težine prilikom ležanja, dok su bele zone napravljene od žice 2mm zbog čega su tvrđe i stabilnije od sivih zona, a njihova funkcija je stabilizacija i pravilno držanje ključnih delova tela prilikom ležanja. Takođe, još jedna prednost termički obrađenog džep jezgra koje se nalazi u sastavu ovog dušeka je da pruža izdrživu i dugotrajnu upotrebu bez bojazni od pucanja ili ispupčenja žičanog jezgra. Konačan efekat spavanja na ovakvom dušeku je: pravilno držanje tela tokom spavanja, poboljšanje kvaliteta sna i veća udobnost.

Završna visina dušeka 27cm.

Clear
* Mogućnost poručivanja i VANSTANDARDNIH dimenzija dušeka po regularnim cenama.
SKU: 2 Categories: ,
Visina dušeka

Završna visina dušeka je 27 cm.

Džepno jezgro
Džepno jezgro visine 16cm – svaki feder je zasebno presvučen i izolovanovo jezgro ima pojačano relaksaciono delovanje, pospešuje metabolizam, efikasno raspoređuje telesnu težinu.

Takođe, još jedna prednost termički obrađenog džep jezgra koje se nalazi u sastavu ovog dušeka je da pruža izdrživu i dugotrajnu upotrebu bez bojazni od pucanja ili ispupčenja žičanog jezgra. Konačan efekat spavanja na ovakvom dušeku je: pravilno držanje tela tokom spavanja, poboljšanje kvaliteta sna i veća udobnost.

7 Zona
Potporu Vašem telu pruža sistem džep jezgara podeljen u 7 zona.

ZONA GLAVE (podržava 7% telesne težine) – za dodatnu udobnost i pravilan položaj vrata tokom sna

ZONA RAMENA (podržava 20% telesne težine) – smanjuje okretanje tokom spavanja

ZONA LUMBALNOG DELA (podržava oko 15% telesne težine) – pomaže pravilnom držanju kičme

ZONA KARLICE (podržava oko 25% telesne težine) – prilagođava se obliku karlice

ZONA KOLENA (podržava oko 15% telesne težine) – stvara kompletnu i jedinstvenu podršku za telo

ZONA POTKOLENA (podržava oko 10% telesne težine) – pomaže relaksaciji tela

ZONA STOPALA (podržava oko 8% telesne težine) – za poboljšanje cirkulacije u telu

PU Pena
Poliuretanska pena specifične gustine S25 debljine 5cm stavljena sa obe strane jezgra obezbeđuje udobnost.
stepen tvrdoce duseka h4 - tvrd dusek ikonica
Stepen tvrdoće

H4 – (do 100kg)- Ovo su tvrdi dušeci, mogu ih koristiti osobe do 100 kg. Takođe se savetuje korisnicima koji imaju problem sa kičmom i neophodna im je izuzetno tvrda podloga za spavanje.

Savet: Obratite pažnju na oznaku za tvrdoću dušeka i uskladite je sa Vašom telesnom težinom i eventualnim potrebama.

Navlaka dušeka
Dušek je presvučen savremenim rastegljivim Nemačkim materijalom, koji zahvaljujući savremenoj tehnologiji i načinu obrade onemogućava nastajanje bakterija i mikroorganizama. Antialergijska zaštita pomaže rešavanju uzroka alergije, koje kao posledicu mogu imati astmu ili bronhitis. Platno je štepano koflinom 200g/m2 koji obezbeđuje dodatnu udobnost dušeka, izoluje i čuva toplotu, a ujedno je i blokada protiv nastajanja grinja.
3D Traka
Bočne strane dušeka presvučene su 3D Trakom posebnog sastava, koja daje dodatnu čvrstinu dušeku.
Ventili vazduh
U bočne strane dušeka ugrađena su po dva ventila za cirkulaciju vazduha kroz dušek.
Ortopedski dušek
Ovo je dušek, koji je namenjen za ljude veće telesne težine i one koji imaju problema sa kičmom, kao i za ljude koji preferiraju tvrđu podlogu za spavanje. Dušek je dizajniran da podrži leđa, zglobove i mišiće skeleta i tela kao celine. Ispravan položaj tela na ovom dušeku vam garantuje potpuno opuštanje. Ovo je najbolji u klasi dušeka sa opružnim jezgrom, a nastao je na temelju praćenja zahteva na tržištu za posebno tvrdim dušekom.
Box PU Pena

Poliuretanska pena specifične gustine S25 stavljena u bočne šupljine i duž čitavog jezgra, debljine 4cm, obezbeđuje čvrstinu dušeka po ivicama.

EKO Filc
Fiksirana mešavina tekstilnih vlakana 1000g/m2 prilepljena za netkani tekstil služi za izolaciju, učvršćuje dušek i štiti materijal od fizičkih oštećenja.
Netkani tekstil
Netkani tekstil 70g/m2, priheftan je za žičano jezgro i obavijena je cela površina već pripremljenog dušeka.