Dušek Lux-Ortopedic

Dušek Lux-Ortopedic spada u klasu najtvrđih i ekstremno kvalitetnih dušeka iz našeg asortimana.

Ovaj ORTOPEDSKI dušek pored dodatno ojačanog žičanog jezgra i povećanog broja žičanih opruga za 1\3, sadrži DUPLI tvrdo presovani filc i FLAH oko celog dušeka obostrano. Dajući veliku čvrstinu i istovremeno elastičnost koja je potrebna za pravilni položaj kičmenog stuba tokom spavanja.

Preporučuje se za osobe do 130 kg težine.

Visina od 24 cm omogućava uklapanje ovog dušeka u svaki ležaj, a posebno u ležaj velike širine, jer obiluje velikom čvrstinom i visinom.

*Dušek spada u ORTOPEDSKE i veoma je pogodan za bolesti kičme.

Clear
SKU: dusek-lux-ortopedic Categories: , ,
Visina duseka 22cm ikonica
Visina dušeka

Završna visina dušeka je 24 cm.

Dodatno ojacano zicano jezgro ikonica
BONNEL Opruga

Žičano jezgro visine 14cm, sačinjavaju ga dvokonusne opruge izrađene od visoko ugljenične uvozne čelične žice debljine 2,2mm, posebno obrađene koje su spojene spiralnom žicom debljine 1,4mm.

METALNI FLAH oko celog dušeka obostrano

Velika gustina žičanih opruga koja je uvećana za 1/3, daje čvrstinu samom dušeku kao i veliku elestičnost.

dusek
PU Pena

Poliuretanska pena specifične gustine S25 debljine 4cm stavljena sa obe strane jezgra obezbeđuje udobnost.

dusek
Box PU Pena

Poliuretanska pena specifične gustine S25 stavljena u bočne šupljine i duž čitavog jezgra, debljine 5cm, obezbeđuje čvrstinu dušeka po ivicama.

stepen tvrdoce duseka h4.5 - veoma tvrd dusek
Stepen tvrdoće

H4.5 – (i preko 130kg)- Ovo su izuzetno tvrdi dušeci, mogu ih koristiti osobe koje imaju čak i preko 130 kg. Takođe se savetuje korisnicima koji imaju problem sa kičmom i neophodna im je izuzetno tvrda podloga za spavanje.

Savet: Obratite pažnju na oznaku za tvrdoću dušeka i uskladite je sa Vašom telesnom težinom i eventualnim potrebama.

dusek
Navlaka dušeka

Dušek je presvučen platnom sastava mešavina pamuk poliester 50%-50%. Ivice su spojene ukrasnom trakom, a platno je izvezeno ukrasnim štepom kojim je pričvršćena industrijska vata -Koflin 200g/m2 štepan sa PU Penom debljine 10mm (20g) koja obezbeđuje dodatnu udobnost dušeku, izoluje i čuva toplotu a ujedno je i blokada protiv nastajanja grinja.

dusek
Ventili vazduh

U bočne strane dušeka ugrađena su po dva ventila za cirkulaciju vazduha kroz dušek i po jedna dekorativna ručica sa obe strane dušeka.

Eko filc 1200g dusek ikonica
EKO Filc x2

DUPLI SLOJ x2
Fiksirana mešavina tekstilnih vlakana 1200g/m2 prilepljena za netkani tekstil služi za izolaciju, učvršćuje dušek i štiti materijal od fizičkih oštećenja.

Dodatno ucvrscen Ortopedski dusek ikonica
Ortopedski dušek

Ovo je dušek, koji je namenjen za ljude veće telesne težine i one koji imaju problema sa kičmom, kao i za ljude koji preferiraju tvrđu podlogu za spavanje.

Dušek je dizajniran da podrži leđa, zglobove i mišiće skeleta i tela kao celine. Ispravan položaj tela na ovom dušeku vam garantuje potpuno opuštanje.

Ovo je najbolji u klasi dušeka sa opružnim jezgrom, a nastao je na temelju praćenja zahteva na tržištu za posebno tvrdim dušekom. 

Pogodan za vecu tezinu 130kg ikonica
Težina osobe

Pogodan za osobe veće težine, od preko 100+ kg. Ima terapeutska dejstva.

dusek
Netkani tekstil
Netkani tekstil 70g/m2, priheftan je za žičano jezgro i obavijena je cela površina već pripremljenog dušeka.